Gospodarstvo / Regija

24.09.2014 09:37    Gospodarstvo / Regija   Amerikanci kupuju mrežu Hypo banaka na Balkanu? Kako javlja austrijska agencija APA, potpisivanje sporazuma o prodaji mreže Hypo banke u ovoj regiji trebalo bi biti završeno početkom listopada, a kao glavni kandidat za kupnju spominju američki investicijski fond Advent International. Uz to, navode kako se vode pregovori i s još jednim konzorcijem ne navodeći o kome se radi. Na taj način nakon dužeg vremena, u kojem se licitiralo s brojnim potencijalnim kupcima, završit će saga o prodaji navedene mreže banaka te bi novi vlasnici počeli s prezentacijom i provođenjem svoje strategije razvoja banke.
19.09.2014 12:41    Gospodarstvo / Regija   Ina gasi sisačku rafineriju?! INA bi idući tjedan trebala donijeti odluku o budućnosti rafinerija. Kako doznaje HRT, završena je strategija prema kojoj se zbog gubitka tržišta i krize u Europskoj uniji planira zatvaranje sisačke rafinerije.
19.09.2014 10:12    Gospodarstvo / Regija   George Soros kupuje Croatia Airlines Vlada ponovo pokreće novi postupak potrage za strateškim partnerom Croatia Airlinesa, saznaje Jutarnji list. Prema dostupnim informacijama, Vlada bi tijekom listopada treba donijeti odluku po kojem će modelu biti privatizirana nacionalna aviokompanija. U proces privatizacije kreće se godinu dana nakon što je u prvom pokušaju propala prodaja tvrtke jer se nitko nije javio na natječaj. U Ministarstvu prometa pri završetku je prijedlog odluke o privatizaciji tvrtke. Prema nacrtu odluke, od budućeg partnera tražit će se širenje prometne mreže i povećanje tržišnog udjela, održavanje domaće i inozemne mreže letova, dokapitalizacija tvrtke, obnova flote te daljnji razvoj odjela tehnike Croatia Airlinesa. Glavni je uvjet i nadalje da kompanija izvan EU može kupiti do 49 posto tvrtke, a tvrtka unutar EU do 100 posto vlasništva.
18.09.2014 14:35    Gospodarstvo / Regija   VIDEO/Rad na šalteru: Mjesto gdje ni državni posao nije tako lagan Za mlade u regiji, posao u državnoj službi postaje sve privlačnija opcija. Među mladima vlada mišljenje da državni posao osigurava stabilnu plaću i mali opseg posla. Međutim, to nije uvijek i istina.
16.09.2014 11:14    Gospodarstvo / Regija   Zagreb: Ikea jutros evakuirana! Kupci dobili besplatan čaj i kavu Nepunih mjesec dana od otvaranja Ikee, kupci su evakuirani jutros 20 minuta od otvaranja dućana, oko 10.20 sati! Tijekom ranojutarnje kupnje, zaštitari su prišli kupcima, zamolili ih da ostave kolica i da se udalje izvan zgrade. Nitko nije znao o čemu je riječ, sumnjalo se da je netko prijavio podmetanje bombe.
15.09.2014 11:31    Gospodarstvo / Regija   Nastavak potpunog sloma građevinskog sektora Lipanjski podaci iz građevinskog sektora potvrdili su nastavak negativnih trendova odnosno pad obujma građevinskih radova. Naime, obujam građevinskih radova koji se temelji na odrađenim satima radnika na gradilištima zabilježio je šesnaesti uzastopni mjesec za redom negativnu godišnju stopu rasta (međutim, izuzmemo li 5 postotni godišnji rast u veljači prošle godine, negativni niz traje puno duže: od travnja 2009.). Pad na godišnjoj razini iznosio je 7,2% dok je u odnosu na svibanj odrađeno 8% manje radnih sati na gradilištima…
13.09.2014 12:10    Gospodarstvo / Regija   Opasni hormon u voću i povrću dolazi s crnog tržišta BiH “Ako možeš, nabavi hormon ethrel, kod nas je zabranjen, ima ga u Bosni...”, glasi dio iz jednog srpskog oglasa u kojem se spominje opasni hormon ethrel koji kod ljudi može izazvati ozbiljne hormonske poremećaje i probleme s metabolizmom, a posljedice dužim korištenjem mogu biti i drastičnije.
11.09.2014 18:45    Gospodarstvo / Regija   Sindikat u HT-u: Dijele se otkazi, a zapošljava 1000 studenata Hrvatski sindikat telekomunikacija (HST) pozvao je Upravu Hrvatskog telekoma (HT) da povuče odluku o otpuštanju 156 radnika do 1. listopada te da sa socijalnim partnerima postigne sporazum kako bi se otpuštanje svelo na najmanju moguću mjeru.
09.09.2014 18:49    Gospodarstvo / Regija   EU financira izgradnju Pelješkog mosta i Zračne luke Dubrovnik Hrvatska je dobila eksplicitnu potvrdu Europske komisije da će finacirati cestovno povezivanje Dubrovačkog primorja s ostatkom zemlje i modernizaciju i proširenje dubrovačke zračne luke, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.
04.09.2014 15:42    Gospodarstvo / Regija   Traže se stručnjaci iz fizike, kemije...; Plaće do 8 000 eura mjesečno Na portalu posao.hr objavljen je oglas u kojem se stručnjaci iz oblasti fizike, kemije i drugih prirodnih znanosti, uz obvezno dobro poznavanje barem dva jezika, pozivaju da karijeru grade na ispitivanju najsuvremenijih tehnoloških patenata i to za mjesečnu plaću od 4,2 do čak 8,0 tisuća eura, uz mogućnost dobivanja bonusa i raznih povlastica, piše Poslovni dnevnik.
03.09.2014 13:13    Gospodarstvo / Regija   Agrokor preuzeo 81,87 posto Mercatora Većina manjinskih dioničara Mercatora prihvatila je ponudu o otkupu njihovih dionica koje im je ponudio koncern Agrkokor kao većinski vlasnik, pa je nakon ponude o preuzimanju čiji je rok istekao u ponedjeljak u podne Agrokor sada vlasništvo u slovenskom trgovačkom lancu povećao na 80,75 posto.
31.08.2014 18:00    Gospodarstvo / Regija   U Sloveniji sve više osobnih bankrota Broj osobnih bankrota u Sloveniji u velikom je porastu, o čemu svjedoči činjenica da je taj postupak u prvoj polovici 2013. započet nad 450 pojedinaca, dok se u prvih šest mjeseci ove godine ta brojka povećala na 2250.