Gospodarstvo / Regija

06.11.2014 20:19    Gospodarstvo / Regija   Evo zašto je Bosancima zabranjen rad na kruzerima Iz godine u godinu sve veći broj mladih napušta BiH, jureći sigurna primanja, veću zaradu i lagodniji život.
06.11.2014 11:24    Gospodarstvo / Regija   U Londonu se dogovara oko kopanja Jadrana Za razliku od Sjevernog mora, Aljaske i Sibira, prednost Jadrana je relativno plitko more te blizina velikih europskih rafinerija.
01.11.2014 12:23    Gospodarstvo / Regija   Užasnut ćete se kada doznate zašto je limun drastično pojeftinio Limunu, jednom od najraširenijih citrusnih voćki, cijena je pala za čak 40 posto u odnosu na rujan, no znate li zašto je tomu tako?
30.10.2014 16:02    Gospodarstvo / Regija   Zbog pranja novca iz "Eroneta" u Sloveniji blokirano milijun maraka Harij Furlan, viši državni tužitelj Posebnog tužiteljstva Republike Slovenije, koji je bio na čelu tima slovenskih istražitelja koji su otkrili da se putem računa tvrtke registrirane na Gibraltaru pod nazivom "3 Media Limited" u UniCredit banci u Ljubljani peru novci iz bh. kompanije "Eronet", izjavio je za Dnevni avaz
26.10.2014 10:09    Gospodarstvo / Regija   Direktor Samsunga za Hrvatsku u Beogradu pretukao radnicu na sastanku Chan Woo Park, jedan od direktora Samsunga koji tu tvrtku zastupa u Hrvatskoj i Srbiji, fizički je napao radnicu M.M. tijekom sastanka i nanio joj lakše tjelesne ozljede u sjedištu podružnice te tvrtke u Beogradu, javljaju srpske Novosti.
14.10.2014 09:59    Gospodarstvo / Regija   Kako zadržati talente u svojoj tvrtci? Tijekom posljednjih godina poslodavci su uvidjeli da je kvalitetno upravljanje talentima važno za produktivnost i motiviranost zaposlenika, što u konačnici rezultira uspješnijim poslovanjem.
09.10.2014 09:54    Gospodarstvo / Regija   Hrvat jedan od najvećih trgovaca zlatom u Sloveniji Dok se u Hrvatskoj gotovo i ne trguje investicijskim zlatom, u susjednoj Sloveniji prodaja zlatnih poluga mjeri se u desecima milijuna eura…
07.10.2014 13:10    Gospodarstvo / Regija   S vama kroz život i bolest: Konzum počinje prodavati bezreceptne lijekove! Nakon plaćanja režija, točenja goriva na benzinskim crpkama ili podizanja gotovine najveći trgovački lanac u državi – Agrokorov Konzum – opet širi djelatnost. Tako ćete uskoro u njegovim prodavaonicama moći kupiti andol ili bilo koji drugi bezreceptni lijek.
01.10.2014 11:47    Gospodarstvo / Regija   Traže radnika, bitno je da voli spavati Perfecta Dreams, maloprodajni lanac specijaliziranih salona koji se bavi prodajom madraca. podnica, kreveta i prateće opreme, na portalu Mojposao.hr raspisao je natječaj za radno mjesto, toliko neobičan da mu nije trebalo dugo da postane pravi "hit" na društvenim mrežama.
30.09.2014 18:04    Gospodarstvo / Regija   Hahn Šuici: Prometno i politički potrebno povezati BiH s EU! Nakon jučerašnjih saslušanja kandidata za povjerenike Europske komisije, među kojima je bio i hrvatski kandidat Neven Mimica, i danas se nastavilo s "razgovorima za posao". Voditeljica hrvatske EPP delegacije Dubravka Šuica sudjelovala na saslušanju Johannesa Hahna - aktualnog povjerenika za regionalni razvoj te budućeg povjerenik za susjedstvo i pregovore o proširenju, koji je pred Odborom za vanjske poslove odgovarao na pitanja.
30.09.2014 12:07    Gospodarstvo / Regija   Hrvatskoj ove godine 43 mil. kuna od Igre prijestolja U Dubrovniku je na setu serije Igra prijestolja otkriveno da će HBO-ova produkcija ove godine u Hrvatskoj potrošiti oko 43 milijuna kuna, dok bi kroz mjere poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) trebala dobiti povrat uloženih sredstava od otprilike 8,5 milijuna kuna.
30.09.2014 11:51    Gospodarstvo / Regija   Službeno: Od 2017. godine bez roaminga u regiji Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić danas je u Budvi s resornim ministrima Crne Gore, Makedonije i Srbije potpisao Sporazum o sniženju cijena usluge roaminga u javnim mobilnim komunikacijskim mrežama između ministarstava nadležnih za oblast elektronskih komunikacija BiH, Crne Gore, Makedonije i Srbije.