Gospodarstvo / Regija

31.01.2015 19:03    Gospodarstvo / Regija   U IKEA-i zadovoljni poslovanjem u Hrvatskoj Švedski lanac trgovina namještajem IKEA zadovoljan je s prvih pet mjeseci poslovanja svoje robne kuće u Zagrebu i pokazateljima koji ukazuju na ostvarenje planiranog prometa, priopćeno je iz IKEA-e.
31.01.2015 12:32    Gospodarstvo / Regija   U IKEA-i zadovoljni poslovanjem u Hrvatskoj Švedski lanac trgovina namještajem IKEA zadovoljan je s prvih pet mjeseci poslovanja svoje robne kuće u Zagrebu i pokazateljima koji ukazuju na ostvarenje planiranog prometa, priopćeno je iz IKEA-e.
27.01.2015 14:03    Gospodarstvo / Regija   Hrvati vlasnici najvećih srpskih brendova Kaj bu rekel Karađorđe, naslov je članka u beogradskom Blicu, u kojemu su ustvrdili kako su Hrvati pokupovali najveće srpske brendove, dok Srbi u Hrvatskoj ne posjeduju gotovo ništa.
26.01.2015 08:54    Gospodarstvo / Regija   Najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj otpustio 10 posto zaposlenika, evo koji je njihov razlog Budući da je IKEA i prije prošlogodišnjeg otvorenja prve robne kuće u Hrvatskoj proglašena jednim od najpoželjnijih poslodavaca na čije se natječaje javilo više od 20.000 kandidata, sa zanimanjem se sektorom proširila vijest da su prvi zaposlenici pet mjeseci od otvorenja već otišli iz kompanije.
25.01.2015 21:11    Gospodarstvo / Regija   Ploče protiv termoelektrane na ugljen - 90 posto građana na referendumu glasovalo 'protiv' Pločani su danas glasovali na referendumu o gradnji termoelektrane na ugljen u njihovu gradu. Elektranu snage 800 megavata želi graditi Luka Ploče, a projekt ima potporu Ministarstva gospodarstva. S druge strane, gradska vlast otvoreno se protivi termoelektrani tvrdeći da će ona ugroziti zdravlje ljudi te ljepotu i bogatstvo cijele neretvanske doline i južne Dalmacije.
25.01.2015 15:08    Gospodarstvo / Regija   Umirovljenici iz Imotskog trljaju ruke ‘Blaženi franak, što više skače, nama je bolje!’ Poludjeli skokovi švicarskog franka, koji su itekako uzdrmali monetarne sustave mnogih zemalja Europe, još uvijek su glavna tema, kako onih koji vode ovu državu i bankara koji im vire iza leđa, tako i građana, zapravo, ponajviše građana koji su, premda svatko muči svoju muku, svi na isti način način drastično oštećeni, piše Slobodna Dalmacija.
21.01.2015 12:34    Gospodarstvo / Regija   Hrvatski Jeftinije.hr “ukrao” direktora Googleu Tvrtka Jeftinije.d.o.o. je u 2015. godinu ušla s novim vodstvo m te krenula putem razvoja koji za cilj ima ojačati poziciju vodećeg portala za uspoređivanje ponuda i cijena proizvoda internet trgovina u Hrvatskoj, stoji u priopćenju…
16.01.2015 13:50    Gospodarstvo / Regija   Projekt Mojsije: Brodosplit spašava Veneciju od poplava Brodosplit je u Veneciji potpisao ugovor s tvrtkom Costruzioni Mose Arsenale za gradnju čeličnih brana koje će Veneciju spasiti od poplava.
16.01.2015 09:44    Gospodarstvo / Regija   Rastom švicaraca najviše pogođene Poljska i Hrvatska Snažan rast tečaja franka prema euru izazvao je paniku u Poljskoj i Hrvatskoj, jer će mnogim građanima koji imaju zajmove u 'švicarcima' porasti kreditne rate, dok u drugim zemljama regije situacija nije tako ozbiljna, pišu svjetske agencije.
14.01.2015 16:23    Gospodarstvo / Regija   Otkazi i ukidanje regionalnih izdanja u Večernjem listu Regionalna izdanja Večernjeg lista u srijedu se prvi put nisu pojavila na kioscima diljem Hrvatske jer su iz ekonomskih razloga, kako je novinarima rečeno u Upravi lista, ukinuta sva dopisništva, a većini stalno zaposlenih novinara uručeni su otkazi, dok su honorarnim dopisnicima raskinuti ugovori.
14.01.2015 13:03    Gospodarstvo / Regija   Hrvatski brand Surf'n'Fries proglašen najvećom mladom franšiznom nadom u svijetu Hrvatski brand Surf'n'Fries iz Rijeke proglašen je najvećom mladom franšiznom nadom u svijetu od strane najvećeg svjetskog franšiznog udruženja International Franchise Association (IFA) iz SAD-a.
08.01.2015 13:34    Gospodarstvo / Regija   Počeo preko Student-servisa kao vratar, a danas je direktor Esplanade Tražio je posao na mjesec dana preko Student-servisa i sasvim slučajno počeo raditi u hotelu kao vratar. I ostao je.