Politika

19.12.2018 08:55    Politika   ​Već tri godine hakirane poruke koje razmjenjuju europski diplomati Hakeri su uspjeli hakirati diplomatsku komunikaciju diplomata Europske unije, javlja The New York Times.
19.12.2018 08:01    Politika   Marijan Knezović: Predlažem da se u ‘državi’ BiH ukinu sve institucije Nakon protuustavne odluke SIP-a o popunjavanju Doma naroda FBiH koja omogućuje preglasavanje Hrvata i koje se ne bi postidili ni nacisti, predlažem da se u "državi" BiH ukinu sve institucije, počevši od ministarstava, agencija, parlamenata, sveučilišta, sudova uključujući i onaj ustavni, ukinimo i škole i bolnice, zabranimo i džamije i crkve, zapalimo ustav
18.12.2018 20:02    Politika   Čović i Izetbegović potvrdili koaliciju HDZ-a i SDA na državnoj razini Predsjednici HDZ BiH Dragan Čović i Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović potvrdili su u utorak u Sarajevu da će njihove stranke koalirati pri uspostavi vlasti ali su naznačili kako se to za sada može očekivati samo na državnoj razini dok će uspostava nove izvršne vlasti u Federaciji BiH potrajati.
18.12.2018 19:40    Politika   ​Bandić izašao iz bolnice pa na štakama obišao Advent u Zagrebu Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je u utorak adventska događanja u Zagrebu, palio fenjere na svjetlosnoj instalaciji na Strossmayerovom šetalištu, slikao se s mališanima, degustirao kuhano vino i fritule, pozdravljao se s uličnim prodavačima, citirao Matoša te na kraju ustvrdio: "Ove godine imamo bolji Advent nego sva tri puta dosad."
18.12.2018 19:27    Politika   ​RS prva u BiH nakon izbora dobila novu vlast Republika Srpska (RS) je izborom nove Vlade, predvođene premijerom Radovanom Viškovićem, prva u Bosni i Hercegovini, nakon listopadskih izbora, konstituirala vlast – rečeno je na sastanku entitetske predsjednice Željke Cvijanović i novoizabranog premijera Radovana Viškovića.
18.12.2018 19:10    Politika   ​Kardinal Puljić: Slaveći Božić želimo se približiti Bogu i jedni drugima Slaveći Božić želimo se približiti Bogu i jedni drugima, a ta blizina danas je jako potrebna, s obzirom na to da, unatoč brojnim sredstvima za komunikaciju, ljudi nikada nisu bili toliko podijeljeni, udaljeni, pa čak suprotstavljeni, izjavio je nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić, čestitavši katolicima predstojeći Božić.
18.12.2018 18:59    Politika   ​Josip Perković: Opasnosti odluke Središnjeg izbornog povjerenstva Teatar apsurda se nastavlja. U nekim razgovorima koje sam vodio s kolegama iznosio sam stav da će Središnje izborno povjerenstvo donijeti „kompromisnu“ odluku i to na način da prihvati popis stanovništva iz 2013. godine za popunu Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, dok će zadržati mogućnost izbora po jednog izaslanika iz svakog od konstitutivnih naroda u svakoj od županija. Upravo to se dogodilo, a pokazalo se da je „kompromis“ zapravo blago promijenjena odredba u odnosu na onu iz prethodnih izbornih procesa.
18.12.2018 18:35    Politika   Komšić smijenio 12 hrvatskih diplomata Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas je na izvanrednoj sjednici donijelo odluku o opozivu diplomatskih predstavnika te zemlje u više od dvadeset država diljem svijeta, uključujući veleposlanicu u Hrvatskoj Renatu Paškalj.
18.12.2018 18:14    Politika   ​Krišto: Odluka SIP-a je neustavna i nezakonita Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, koja je i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH, nazvala je neustavnom i nezakonitom odluku Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) o načinu izbora izaslanika za Dom naroda Federacije BiH čime bi se trebala omogućiti uspostava vlasti na svim razinama u toj zemlji.
18.12.2018 17:24    Politika   ​Željko Komšić o odluci SIP-a: Brutalno prekršen Ustav FBiH Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i lider Demokratske fronte, naglasio je da Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine (SIP BiH) današnjom odlukom prekršila Ustav FBiH te upozorio na posljedice.
18.12.2018 17:05    Politika   HDZ BiH: Smjena svih hrvatskih veleposlanika politički je revanšizam i nepoznavanje diplomacije Novi saziv Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas je donio Odluku o smjeni svih veleposlanika Bosne i Hercegovine hrvatske nacionalnosti, na prijedlog nelegalnog i nelegitimnog "hrvatskog člana Predsjedništva BiH" Željka Komšića, stoji u priopćenju HDZ-a BiH.
18.12.2018 16:04    Politika   HDZ: ​Ne postoji nikakva podružnica 'HDZ Irska', riječ je o lažnoj stranici Dosta medija je posljednjih dana objavilo vijest da je HDZ-ova podružnica u Irskoj otkazala božićno druženje članova i simpatizera zbog prijetnji. Poziv na druženje, a onda i njegova odgoda, objavljeni su na Facebook stranici HDZ Irska. Riječ je o stranici koja postoji već neko vrijeme, a navodno okuplja članove i simpatizere stranke koji su u Irskoj.