Politika

15.10.2018 09:05    Politika   ​Čović: Apsolutni uvjet za uspostavu vlasti je promjena Izbornog zakona Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako je apsolutni uvjet za uspostavu vlasti promjena Izbornog zakona.
15.10.2018 08:18    Politika   Penava: Ako je HDZ-u ovakvo stanje dobro, ja ću ih napustiti Ako u HDZ-u kažu da je ovakvo stanje u državi, kada je riječ o istragama ratnih zločina, dobro i da žrtve i dalje mogu sanjati o nekoj pravdi, onda ja nemam što raditi u toj stranci. Lijepo ćemo se pozdraviti, poručio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u razgovoru za Večernji list.
15.10.2018 07:35    Politika   ​SDP i SDA bi jedino moglo ujediniti to da izbace Hrvate iz vlasti Čelnici i istaknuti članovi oporbenih stranaka Fuad Kasumović, Damir Mašić, Elmedin Konaković i Ibrahim Hadžibajrić u javnom istupu na Face TV-u poručili su da idu zajedno u uspostavu vlasti na svim razinama bez SDA. Kao razlog za takvu odluku naveli su masovne prijevare na izborima, ali i odlučnost da se napravi zaokret, piše Večernji list BiH.
14.10.2018 22:31    Politika   Prekinuti pregovori o Brexitu. Ključna pitanja još uvijek bez odgovora Britanski i europski pregovarači za Brexit napravit će stanku u pregovorima o izlasku Britanije iz Unije i neće se ponovno sastati prije summita koji se održava sredinom sljedećeg tjedna, rekli su za Reuters europski izvori,
14.10.2018 21:42    Politika   Stranke vlade Angele Merkel doživjele povijesni poraz u Bavarskoj Povijesni poraz demokršćana i socijaldemokrata na nedjeljnim pokrajinskim izborima u najvećoj njemačkoj saveznoj pokrajini Bavarskoj nova je kušnja za stabilnost savezne vlade Angele Merkel,
14.10.2018 15:03    Politika   SIP ponovno broji na 27 biračkih mjesta Središnje izborno povjerenstvo u subotu je održalo hitnu telefonsku sjednicu nakon koje je priopćeno da je u tijeku proces utvrđivanja rezultata Općih izbora 2018. godine. To podrazumijeva objedinjavanje rezultata izbora s redovnih biračkih mjesta i rezultata brojanja glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje, piše NAP. U vezi s tim, Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine donijelo je Naredbu Glavnom centru za brojanje, da izvrši brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora na 27 biračkih mjesta iz 21 grada/općine, i to za različite razine vlasti, a u cilju pravilnog utvrđivanja rezultata glasovanja, priopćeno je iz SIP-a. Brojanje će biti održano u nedjelju u Glavnom centru za brojanje.
14.10.2018 12:00    Politika   ​Komšić o Aluminiju: Sve upućuje da su se godinama izvlačili novci s ciljem da se prepusti Rusima Novoizabrani član Predsjedništva BiH, Željko Komšić poručio je danas da je trenutno stanje mostarskog Aluminija rezultat višegodišnjih ucjena, lošeg upravljanja i miješanja politike u poslovanje ovog, nekada uspješnog, poduzeća.
14.10.2018 08:50    Politika   Sutra ključni dan za promjenu imena u Makedoniji Makedonski parlament odlučuje u ponedjeljak o ratificiranju sporazuma s Grčkom kojim se predviđa preimenovanje zemlje u "Republiku Sjevernu Makedoniju
13.10.2018 22:42    Politika   ​‘On je mafijaški boss s nuklearnim raketama’ Nakon što su mu propali uloženi milijuni, te mu je bio zabranjen ulazak u Rusiju, bijesni se ulagač založio za donošenje zakona kojim bi se zamrznuo ruski novac na Zapadu
13.10.2018 17:44    Politika   ​Tisuće ljudi u Vukovaru na prosvjedu zbog neprocesuiranja ratnih zločina Danas je u Vukovaru održan prosvjed zbog, kako kažu organizatori, neprocesuiranja počinitelja ratnih zločina. Na prosvjedu se okupilo više tisuća ljudi.
13.10.2018 14:10    Politika   ​Evo imena novih zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH i Parlamentu FBiH Usprkos tome što Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH još uvijek nije dodijelila mandate državnim i federalnim parlamentarcima već se znaju imena i prezimena 140 zastupnika koji ćeiduće četiri godine sjediti u klupama Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.
13.10.2018 12:33    Politika   ​Komšić: Ja sam predsjednik i Draganu Čoviću Bosna i Hercegovina je moja domovina, ja je volim i nemam druge, kaže u intervjuu za Radio Slobodna Europa (RSE) novoizabrani član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić.