Politika

19.06.2018 11:48    Politika   ​Čović s Bandićem o gospodarskoj i kulturnoj suradnji Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović u Zagrebu je s gradonačelnikom tog grada Milanom Bandićem razgovarao o zajedničkim projektima, jačanju gospodarske i kulturne suradnje, te razmjeni iskustava kada je u pitanju provedba programa i projekata Europske unije.
19.06.2018 11:10    Politika   ​Lučić: Bošnjaci krenuli u pretvaranje FBiH u svoj entitet, Hrvati neće pokleknuti Za mjesec dana ističe rok za registraciju glasača na općim izborima u Bosni i Hercegovini. Hoće li predstavnike Hrvata birati Bošnjaci? Treba li mijenjati izborni zakon? Kakvo je sigurnosno stanje u BiH koju su preplavili migranti? Koje bi bilo idealno rješenje za ravnopravne odnose triju naroda u BiH?
19.06.2018 08:08    Politika   ​Od dodatnih trošarina prikupljeno više od 100 milijuna maraka Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović najavio je kako će ta stranka podržati izmjene Zakona o trošarinama koje je u parlamentarnu proceduru uputio Klub Srpske demokratske stranke (SDS).
19.06.2018 08:00    Politika   ​Formirana koalicija pod nazivom ‘Željko Komšić’ Predsjedništvo Demokratske fronte na sjednici je još jednom podržalo inicijativu da se po hitnom postupku na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH nađe Prijedlog Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata u federalnom parlamentu, podržan od strane SDP-a, DF-a, SBB-a, SDA i Naše stranke.
18.06.2018 21:53    Politika   ​Predsjednik Vlade Republike Makedonije Zaev primio državnog tajnika Milasa Predsjednik Vlade Republike Makedonije Zoran Zaev primio je u ponedjeljak, 18. lipnja 2018. izaslanstvo Republike Hrvatske na čelu s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonkom Milasom, kao prvo strano izaslanstvo nakon što su Makedonija i Grčka potpisale Sporazum o imenu.
18.06.2018 21:12    Politika   Branitelji uputili neupitnu potporu Draganu Čoviću Razgovarajući o braniteljima i braniteljskoj populaciji, zaštiti digniteta i žrtve poginulih hrvatskih branitelja, te spriječavanje iskrivljavanja povijesnih činjenica sudjelovanja HVO-a u Domovinskom ratu, što su sebi zadali kao trajnu obvezu i cilj,
18.06.2018 17:08    Politika   ​Predsjedništvo Zajednica žena HDZ-a BiH Kraljica Katarina Kosača podržalo Dragana Čovića Na danas održanom sastanku predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića sa Predsjedništvom Zajednice žena HDZ-a BiH, razgorano je o aktualnim političkim procesima s naglaskom na pripreme za predstojeće Opće izbore u BiH.
18.06.2018 16:41    Politika   Grubeša: Sud BiH će odlučiti o Mamiću Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatralo je na današnjoj sjednici u Sarajevu Informaciju o aktivnostima u vezi sa zaštitom imovine i prava BiH u Republici Hrvatskoj koju je pripremio Pregovarački tim za provedbu Sporazuma o pitanjima sukcesije.
18.06.2018 16:18    Politika   ​Dragan Čović: Mladež HDZ-a BiH jedan od ključnih temelja stranke Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH danas je u Mostaru, u Domu HDZ-a BiH, održalo radni sastanak sa predsjednikom HDZ BiH dr. Draganom Čovićem na kojem su se razmatrala aktualna pitanja vezana za mlade i njihov položaj, kao i predstojeće izborne procese i ulogu Mladeži u stranačkim aktivnostima.
18.06.2018 16:01    Politika   ​Klub utemeljitelja HDZ-a BiH iskazalo punu potporu politici koju predvodi dr. Dragan Čović Predsjedništvo Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH je danas u Mostaru u Domu HDZ-a BiH na poziv predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića održalo svoju 8. redovitu sjednicu na kojoj se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji u BiH.
18.06.2018 15:40    Politika   ​Europska komisija ostaje po strani hrvatsko-slovenskog graničnog spora Europska komisija objavila je u ponedjeljak kako je odlučila ostati po strani hrvatsko-slovenskog graničnog spora, da se neće očitovati na slovenski podnesak da Hrvatska krši pravo Europske unije neprovođenjem arbitražne odluke koju ne priznaje te rekla da dvije članice EU-a trebaju naći rješenje za spor u prijateljskom duhu.
18.06.2018 14:39    Politika   ​Prikupljeno više od 100 milijuna KM nakon povećanja akciza na gorivo Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović najavio je da će ova stranka podržati izmjene Zakona o akcizama koje je u parlamentarnu proceduru uputio Klub Srpske demokratske stranke (SDS).