Politika

23.05.2019 13:02    Politika   ​Izbori u HDZ-u BiH: Slaven Cvitanović predsjednik Temeljnog ogranka Rudnik Nakon što je održan Sabor HDZ-a BiH, ova stranka sada ulazi u proces izbora predsjednika temeljnih ogranaka, općinskih, gradskih i žzupanijskih odbora. Proces unutarstranačkih izbora je već započeo u Mostaru gdje temeljni ogranci trenutno biraju nove predsjednike i članove Skupštine Gradskog odbora HDZ-a BiH koji će birati nove članove ovoga tijela.
23.05.2019 11:08    Politika   Dragan Čović poželio Emilu Markiću obranu titule prvaka pred mostarskom publikom Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović primio je danas u Domu HDZ-a BiH Emila Markića, mostarskoga boksača.
23.05.2019 09:11    Politika   Miroslav Škoro: Ne odbacujem mogućnost kandidature za predsjednika Gotovo nemoguće zvuči rezultat posljednje ankete HRT-a, HRejting, prema kojoj velike šanse za fotelju na Pantovčaku ima pjevač Miroslav Škoro. Podupire ga gotovo 10 posto birača zbog čega se smjestio na visoko treće mjesto iza Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića.
22.05.2019 21:36    Politika   ​U BiH se za europske izbore registriralo više od 84 tisuće birača, očekuje se veliki odziv Ove godine za izbore za Europski parlament koji se održavaju u nedjelju na području BiH zabilježen je nekoliko desetaka puta veći broj aktivno registriranih birača, a podaci iz popisa birača koji su nedavno zaključeni pokazuju kako je na prostorima koja pokrivaju konzularna predstavništva Republike Hrvatske u BiH aktivno registrirano 84.412 birača, piše Večernji list BiH.
22.05.2019 21:21    Politika   ​Čović i Dodik u Mostaru razgovarali o formiranju vlasti, Dodik odbio doći na 'Večernjakov pečat' Milorad Dodik odbio je sudjelovati na manifestaciji Večernjakova pečata izbora osobe godine koja se u srijedu navečer održava u Mostaru u organizaciji Večernjeg lista BiH jer će se na toj manifestaciji navodno obilježiti 27. godišnjica prijema ove zemlje u Ujedinjene narode.
22.05.2019 21:00    Politika   ​Večernjakov pečat: Hrvatska predsjednica uručila presliku Povelje UN-a Adnanu Meviću Šestmilijarditom stanovniku Zemlje, Adnanu Meviću večeras je na manifestaciji "Večernjakov pečat" u Mostaru simbolično uručena preslika Povelje o ljudskim pravima Ujedinjenih naroda (UN).
22.05.2019 19:44    Politika   ​HNS BiH: Podrška Željani Zovko na izborima za EU parlament Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora u BiH u srijedu, 22. svibnja, održalo je svoju 2. sjednicu. Na sjednici su razmatrana tehnička pitanja djelovanja Glavnog vijeća. Voditelji Odjela su podnijeli Izvješća o tijeku konstituiranja Odjela i pripremi planova rada. Na narednoj sjednici će biti usvojeni ustrojstvo i popuna Odjela Glavnog vijeća.
22.05.2019 19:22    Politika   Škoro: Ne mogu odbaciti mogućnost kandidature za predsjednika Hrvatske Nakon što se u anketama potencijala predsjedničkih kandidatura pojavilo i ime Miroslava Škore, pjevač se konačno i oglasio i dao do znanja da bi lako mogao ući u predsjedničku utrku u Hrvatskoj.
22.05.2019 17:00    Politika   ​Drugi sajam braniteljskih zadruga u HNŽ-u Svečano otvaranje Drugog sajma braniteljskih zadruga u HNŽ-u bit će upriličeno u petak, 24. svibnja, s početkom u 10 sati u Ulici Nikole Šubića Zrinskog u Mostaru.
22.05.2019 16:51    Politika   ​Čović: HDZ BiH ništa ne blokira Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović potvrdio je kako će njegova stranka inzistirati na izmjeni izbornog zakonodavstva u BiH dodajući kako će o tome ovisiti i dovršetak procesa uspostave vlasti i formiranje vlade Federacije BiH
22.05.2019 16:45    Politika   ​Vlada Federacije BiH zasjeda u četvrtak u Mostaru Vlada Federacije BiH održat će redovitu sjednicu u Mostaru u četvrtak, 23. svibnja, u zgradi federalnih institucija u 9 sati.
22.05.2019 15:41    Politika   ​Dodik: Želimo samo ruski plin za BiH Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako će učiniti sve što je u njegovoj moći da opskrbu plinom te zemlje što čvršće veže uz Rusiju potvrdivši da će, umjesto diverzificiranja opskrbe plinom, koja bi uključivala i povezivanje s Hrvatskom, poduprijeti projekt gradnje novog plinovoda orijentiranog isključivo ka Rusiji.