Obitelj

11.04.2019 09:31    Obitelj   ​Srbija uvodi potpunu zabranu fizičkog kažnjavanja djece Najnovijim izmjenama i dopunama Obiteljskog zakona uvodi se potpuna zabrana fizičkog kažnjavanja i upotrebe fizičke sile prilikom odgoja djeteta, najavio je Dragan Vulević, posebni savjetnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.
09.04.2019 18:36    Obitelj   Uspješna psihoterapeutkinja upozorava: Djecu se vodi na treninge i jezike, a preskače se ono bitno Lani je među najprodavanijim knjigama u Hrvatskoj bila "Danski odgoj djece“ danske autorice, psihoterapeutkinje Iben Dissing Sandahl.
07.04.2019 13:46    Obitelj   Tvrtka upozorila roditelje: Umrlo nekoliko djece zbog popularnih njihaljki za bebe Ipak, iz tvrtke su istaknuli kako njihov proizvod zadovoljava sve sigurnosne standarde ako se koristi u skladu s uputama
06.04.2019 19:09    Obitelj   Djevojčica poslala preminuloj mami čestitku u raj. Nije mogla vjerovati kakav je odgovor dobila U manje od 48 sati djevojčica je dobila i odgovor
29.03.2019 21:31    Obitelj   Sedam stvari koje će te iznenaditi kod druge bebe Kad poželiš dobrodošlicu drugom djetetu u ovaj svijet, osjećat ćeš kako bi već trebala biti prilično naviknuti na sve kao roditelj, na kraju ipak si se već "izvježbala" s prvim djetetom.
28.03.2019 21:21    Obitelj   Djeca i psi: Sve što trebate znati o sigurnom i dobrom suživotu Dijete, dakako, roditeljskim usmjeravanjem i odgojem uči kako biti odgovorno i kako se ponašati prema psu
27.03.2019 18:46    Obitelj   ​Stručnjaci objasnili zašto je gledanje ovog crtića dobro za djecu "Psići u ophodnji" postali su pravi hit. Ovaj animirani film zaludio je milijune djece. Šareni psići djeci su zanimljivi, radnja je poprilično predvidljiva, a tematska pjesma zarazna.
25.03.2019 16:10    Obitelj   ​Carski rez u Africi pedeset puta opasniji nego na Zapadu Pedeset puta više žena umire pri porođaju carskim rezom u Africi nego u bogatim zemljama, pokazala je studija objavljena u časopisu Lancetu.
23.03.2019 12:20    Obitelj   Američka blogerica objavila članak o Mostaru: Savršen za dječju igru Američka blogerica za mame i djecu Lyla Morris objavila je članak pod nazivom Što raditi u Mostaru s djecom? ne štedeći pohvale za Grad na Neretvi.
22.03.2019 21:55    Obitelj   Raširena zabluda: U kojim godinama zapravo odrastemo? Jesu li vam ikada u vašim dvadesetima roditelji rekli da konačno "morate odrasti" ili još uvijek tražite izgovor za uživanje u smiješnim videosnimkama o životinjama? Odnedavno postoji i znanstveno objašnjenje za to što se ne ponašate onako kako se od vas očekuje - kao odrasla osoba. U većini zemalja svijeta zrelom i punoljetnom osobom smatraju vas kad navršite 18 godina. No znanstvenici smatraju da ljudi u potpunosti "odrastu" tek u tridesetim godinama, pišu britanski mediji. Stručnjaci koji se bave proučavanjem mozga i živčanog sustava smatraju da svatko sazrijeva u odraslu osobu u različitoj životnoj dobi. Njihova istraživanja pokazuju da se kod osoba u dobi od 18 godina u mozgu i dalje odvijaju brojne promjene koje utječu na njihovo ponašanje te mogu utjecati na potencijalni razvoj poremećaja mentalnog zdravlja. Profesor Peter Jones sa Sveučilišta u Cambridgeu kaže da je vrlo komplicirano definirati prijelazno razdoblje iz djetinjstva u odraslu, zrelu dob. Tvrdi da je riječ o "postupnom prijelazu koji se događa tijekom puna tri desetljeća". Ta je definicija potrebna i korisna za "obrazovni, zdravstveni ili pravni sustav". Naime, kad navršite 18 godina, možete glasati, smijete kupovati alkohol, možete dobiti hipoteku, a ako upadnete u nevolje s policijom, prema vama se odnose kao prema odrasloj osobi. Unatoč tomu, profesor Jones kaže kako je uvjeren u to da iskusni suci uspijevaju prepoznati razliku, kada je riječ o kaznenom djelu, između 19-godišnjeg optuženika i "okorjelog kriminalca" u kasnim tridesetima. "Mislim da se sustav prilagođava onome što se skriva iza izgleda i da se ljudima ne sviđa ideja o gusjenici koja se preko noći pretvara u leptira. Ne postoji djetinjstvo, a onda odjedanput, preko noći postanete odrasla osoba. Riječ je o dugom i postupnom putovanju", kaže profesor Peter Jones.
18.03.2019 21:49    Obitelj   Prstom kupite mrvice s poda? Istraživanje otkrilo u kojoj se dobi pretvaramo u naše mame Kad ste bili mlađi, živcirala vas je mama koja bi hodala po kući i prstima kupila mrvice s poda, a onda ste jedan dan shvatili da se i vi saginjete za tim istrim mrvicama?
18.03.2019 20:32    Obitelj   Mama koja je dala otkaz i postala domaćica priznala što ju je najviše šokiralo "Bila sam spremna na velike promjene"