Obitelj

20.05.2018 11:10    Obitelj   Da se raznježiš: Blizanci su nekontrolirano plakali, a onda se dogodilo nešto predivno renutci snimljeni kada blizanci plaču i oni, kada se smire, odmah nakon što ih doktori prislone jednog uz drugog, nešto je što raznježi srca i podsjeti na njihovu specifičnu povezanost. Internetom kruži video blizanaca Weston i Caleb Lyman iz Orlanda u američkoj saveznoj državi Floridi koji su rođeni 28. veljače. Njihov otac Danea Lyman zabilježio je trenutak iz raodilišta koji je rastopio mnoga srca, prenosi Avaz.ba Blizanci su se ponašali zaštićeno jedan kraj drugoga, na isti način kao i u maternici. Prema riječima Danea Lymana, njegova supruga Lisa nije mogla vidjeti što se događa, ali je bila zahvalna što je zabilježen taj poseban trenutak. Lyman kaže da se uvijek rasplaču kada gledaju snimak.
13.05.2018 09:31    Obitelj   ​Bračni parovi koji puše travu manje se svađaju u braku Je li moguće da uporaba marihuane predviđa nižu razinu nasilja prema partneru tijekom sljedeće godine?
12.05.2018 12:38    Obitelj   UNICEF upozorava: Sve manje žena u razvijenim zemljama doji djecu Sve više majki iz europskih zemalja i SAD-a svoju novorođenčad hrani adaptiranim mlijekom, za razliku od onih koje žive u siromašnim zemljama ili u zemljama u razvoju, podaci su što ih je UNICEF objavio u četvrtak. Majke u najsiromašnijim zemljama svijeta najčešće svoju djecu doje do njihove druge godine života, u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a. U zemljama u razvoju, poput Perua, Madagaskara i Nepala žene doje djecu u 99 posto slučajeva. No Europa i SAD prilično zaostaju. U Irskoj, primjerice, samo 55 posto žena doji svoju novorođančad i djecu, u SAD-u ta brojka iznosi 74 posto, a u Velikoj Britaniji 81 posto. U Njemačkoj djecu doji 82 posto majki, a skandinavske su zemlje u vrhu s 98 posto Šveđanki i 95 posto Norvežanki koje doje. Sva istraživanja potvrđuju važnost dojenja u prvim mjesecima života. Preporuka Svjetske zdravstvene organizacije je da sva djeca, osim rijetkih slučajeva zbog medicinski uvjetovanih razloga, trebaju dobivati isključivo majčino mlijeko barem u prvih šest mjeseci života. S dojenjem treba nastaviti i u drugoj polovici prve godine, uz postupno dodavanje druge hrane (dohrana). Zatim se dojenje može nastaviti, sve dok majka i dijete to žele. Majčino mlijeko osigurava uravnotežen odnos hranjivih i zaštitnih tvari potrebnih za optimalan rast i razvoj djeteta. Dojenje ima stimulativan učinak na razvoj imunološkog sistema djeteta. Radi toga dojena djeca u manjem postotku obolijevaju od infekcija, alergijskih i autoimunih bolesti te je kod njih manja opasnost od potencijalne smrti uslijed nekrotizirajućeg enterokolitisa i sindroma iznenadne smrti dojenčeta. Majčino mlijeko osigurava sve nutritivne i zaštitne faktore potrebne za rast i razvoj djeteta i ne mogu ih u potpunosti zamijeniti adaptirana mlijeka za dojenčad.
07.05.2018 11:40    Obitelj   ​Dvostruka sreća: Ovi faktori povećavaju mogućnost za blizance Ako planirate trudnoću i oduvijek vam je želja da imate blizance, dobro je znati da postoje neki faktori koji utječu na vjerojatnost višeplodne trudnoće. Vrijeme je da zavirite u obiteljsko stablo i pripazite na prehranu jer sve to utječe na mogućnost blizanačke trudnoće.
02.05.2018 16:04    Obitelj   ​Ovih 7 rečenica roditelji nikada ne bi smjeli govoriti svojoj djeci Roditelji često žele najbolje za svoje dijete, ali korise fraze koje imaju kontraproduktivni učinak. Naučite koje fraze biste trebali izbaciti iz vašeg vokabulara i što govoriti umjesto njih da bi vas vaša djeca zaista slušala.
28.04.2018 14:14    Obitelj   U BiH raste svijest o prednostima pohrane matičnih ćelija Future Health, najakreditiranija banka za pohranu matičnih ćelija u BiH, organizirala je Dane otvorenih vrata za svoje klijente, pred kojima je ozvaničila preseljenje na novu adresu u Sarajevu.
26.04.2018 21:11    Obitelj   Ovaj par je u braku 74 godine i svaku večer zaspu držeći se za ruke Roy i Grace Plucky u braku su 74 godine, a njihova ljubav je gotovo filmska. Roy je tijekom Drugog svjetskog rata dva puta preživio teška bombardiranja, a Grace mjesecima nije znala je li živ. Danas kažu da je njihova ljubav jača nego ikada, a s novinarima su podijelili recept za dug i sretan brak ispunjen ljubavlju.
26.04.2018 15:14    Obitelj   Savjeti za zaposlene mame: Evo kako izbalansirati poslovni i obiteljski život Sve više mama je zaposleno. Prema podacima Centra za američki progres žene čine čak polovicu radne snage u Sjedinjenim državama. Međutim, biti mama s punim radnim vremenom može dovesti do osjećaja krivnje i stresa što ne provodite dovoljno vremena sa svojom obitelji.
21.04.2018 20:32    Obitelj   5 razloga zbog kojih seks više nije isti tijekom perioda dojenja Iskustvo dojenja može utjecati na razne aspekte ženina život, pa tako i na seks. Donosimo 5 načina na koje navala hormona, iscrpljenost i sve ostalo što se događa tijekom dojenja može promijeniti seksualni život.
17.04.2018 17:40    Obitelj   Majka na meti kritika jer je sinu ovo dopustila: Djeca trebaju nositi što žele! Australska blogerica Stevie Niki (27) i majka četvero djece našla se na meti kritika jer je svome četverogodišnjem sinu dopustila da obuje plave štikle za djevojčice nakon što je njegovu fotografiju objavila na društvenim mrežama.
15.04.2018 09:58    Obitelj   Nekoliko načina da potaknete dječji smisao za humor Smisao za humor jedna je od veoma bitnih osobina. Mnogi se zaljube u svoje supružnike upravo zbog njihovog smisla za humor, pa im je zbog toga vrlo bitno i da njihova djeca imaju istu osobinu. Međutim, smisao za humor nije nasljedna osobina već se on jednostavno mora razvijati.
14.04.2018 19:59    Obitelj   BBC: Dječake uče da bi pravi muškarac spriječio silovanje žene Jedna neprofitna organizacija u Nairobiju, glavnom gradu Kenije, provodi izrazito uspješan program suzbijanja nasilja nad djevojčicama i ženama. Budući da su muškarci u srži samog problema, cilj im je promijeniti stavove dječaka o tomu što znači biti pravi muškarac, prenosi BBC.