Kultura

17.08.2018 10:39    Kultura   ​Filmovi domaćih autora na Mediteran Film Festivalu U off programu 'Domaći autori' na Mediteran Film Festivalu bit će prikazan dokumentarni film 'Sestre' redatelja Zdenka Jurilja i 'Putevi duhana', redatelja Mirka Pivčevića.
16.08.2018 19:59    Kultura   Promocija knjige 'Bosanski ejalet u doba Bečkog rata (1683- 1699)' Predstavljanje knjige 'Bosanski ejalet u doba Bečkog rata (1683-1699)', autora Faruka Taslidže, bit će upriličeno u petak, 17. kolovoza u Centru za kulturu Mostar, s početkom u 20 sati.
16.08.2018 13:45    Kultura   ​Pogledajte tko je dobio ulaznice za film 'Bijeli očnjak' u mostarskom CineStaru Pogled.ba i CineStar i ovog četvrtka podijelili su 2x2 ulaznice za film 'Bijeli očnjak' u mostarskom CineStaru.
15.08.2018 12:04    Kultura   'Comic Sans' i 'Osmi povjerenik' – Komedije na otvorenom kinu Mediteran Film Festivala Igrani filmovi 'Comic Sans', redatelja Nevia Marasovića i 'Osmi povjernik', Ivana Salaja, bit će prikazani u off programu 19. Mediteran Film Festivala.
14.08.2018 17:04    Kultura   U Trebižatu književna večer posvećena Vladimiru Pavloviću Književna večer posvećena Vladimiru Pavloviću bit će upriličena u četvrtak, 16. kolovoza 2018. godine u Trebižatu na Domu kulture s početkom u 20:30 sati.
14.08.2018 14:43    Kultura   ​Otvoreni upisi u Rock školi Mostar Od utorka 14. kolovoza 2018. počinje upis u sedmu školsku godinu Rock škole Mostar. Kroz proteklih šest godina, program Rock škole je pohađalo više stotina mladih muzičara. Neki od njih su iskoristili priliku da okušaju svoje talente a neki su pak usavršavali svoje znanje i vještine te već sada postali odlučni da muzika bude njihova profesionalna životna karijera.
13.08.2018 12:00    Kultura   ​Osam remek djela bh. kinematografije na Mediteran Film Festivalu Širokobriješki Mediteran Film Festival (MFF) priključio se akciji Filmskog centra Sarajevo, pod nazivom "Sačuvaj filmsko blago BiH", te će u sklopu festivala prikazati osam remek djela bh. kinematografije koja su u svom vremenu bila miljenici publike i žirija na festivalima diljem svijeta.
13.08.2018 10:45    Kultura   ​FOTO Sjajnim koncertom Divljih Jagoda 'Posuško lito' doživjelo svoj vrhunac Na prepunom Trgu hrvatskih branitelja u Posušju održan je sjajni koncert Divljih Jagoda u sklopu kulturno-športske i zabavne manifestacije „Posuško lito“ 2018.
13.08.2018 09:13    Kultura   Promocija knjige 'Naš fra Bono' – knjiga o bivšem goranačkom župniku Knjiga autora Ivana Anđelića pod naslovom 'Naš fra Bono', govori o bivšem goranačkom župniku fra Boni Krndelju. Autor Ivan Anđelić, ovom knjigom predstavlja izuzetnog čovjeka i svećenika, fra Bonu Krndelja te ujedno i sve napore i radosti koje sa sobom nosi to zvanje.
12.08.2018 17:31    Kultura   U Parku prinčeva predstavljena djelatnost Muzeja 'Valter brani Sarajevo' U Parku prinčeva u Sarajevu danas je upriličena prezentacija Muzeja „Valter brani Sarajevo“, čije se otvorenje očekuje krajem godine s ciljem da doprinose razvoju Filmskog centra Sarajevo, čuvanju kulturnog naslijeđa i da bude turistička atrakcija.
12.08.2018 11:11    Kultura   Divlje jagode večeras na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju Nakon nezaboravnih koncerata Zabranjenog pušenja, Opće opasnosti, Prljavog kazališta, Teške industrije, Crvene jabuke, Parnog valjka, Predgrađa, Sjene, Udruga PAUK (Posuški aktivisti za umjetnost i kulturu) spektakularno će obilježiti i ovaj kolovoz. Na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju večeras (12. kolovoza) od 21 sat nastupaju Divlje Jagode i band Dreamers (Tribute to Bijelo Dugme)! "Kada smo prvu godinu osnivanja Udruge PAUK 2013. godine obilježili koncertom Zabranjenog pušenja, znali smo da je sazrelo vrijeme za uzdizanje urbanije glazbene scene. Nakon toga uslijedili su brojni spektakularni koncerti pa već svi i znaju da je sredina kolovoza u Posušju rezervirana za odlične PAUK-ove koncerte i veselu atmosferu kojoj nazoči nekoliko tisuća ljudi iz cijele Hercegovine i šire. Nema sumnje da će tako biti i u nedjelju. Svi su nam dobrodošli, a ulaz je slobodan. Oni koji su bili na dosadašnjim koncertima u organizaciji udruge PAUK, znaju kako dobra zabava bude i sigurno neće propustiti ni ove godine, a oni koji nisu imali priliku nadma se da će doći i uvjeriti se", poziva na nedjeljni koncert Franka Vican, predsjednica udruge PAUK. Ulaz na kponcert je slobodan zahvaljujući generalnom sponzoru posuškoj tvrtki Planet, a nemjerljiv je i doprinos Pro Stagea za Paukove koncerte. Za one kojima to nije dovoljno organiziran je i after party u Gaudeamusu, gdje će u istom ritmu sa zabavom nastaviti posuški rock bend Sjena. Udruga PAUK u Posušju je do sada, uz koncerte, dovela brojne kazališne predstave, filmove, knjige... Organizirala je i javne tribine, a suorganizator je brojnih događanja u Posušju, među njima i Božić u Posušju.
11.08.2018 17:11    Kultura   SFF: Film 'Sam samcat', Bobe Jelčića je film u kom muškarci plaču Film 'Sam samcat' za koji je scenario i režiju potpisuje Bobo Jelčić govori o Marku koji je nakon razvoda dobio minimalno vremena za susrete s kćerkom, a koja živi s majkom.