Gospodarstvo / BiH

19.03.2019 20:33    Gospodarstvo / BiH   Prilika za posao: ​Namex traži više radnika Tvrtka Namex, najveći maloprodajni lanac Hercegovini, traži veći broj radnika.
19.03.2019 19:41    Gospodarstvo / BiH   Evo koja banka je lani zaradila najviše novca u BiH Bankarski sektor u BiH je, prema ranije objavljenim preliminarnim rezultatima, lani ostvario dobit od 367 milijuna maraka.
19.03.2019 14:50    Gospodarstvo / BiH   ​Mladi Tešnjak pokrenuo neobičan i uspješan posao u BiH Koliko znate 23-godišnjaka koji imaju vlastitu tvrtku? A koliko od njih ima tvrtku u vrijednosti više od 50.000 KM? A koliko od njih izvozi u Aziju? Mi znamo jednoga.
19.03.2019 10:17    Gospodarstvo / BiH   ​U Sarajevu VII Međunarodna znanstveno stručna konferencija 'Sfera 2019: Tehnologija betona' Kompanija Sfera d.o.o. Mostar u suradnji sa Građevinskim fakultetom Sarajevo, Institutom za standardizaciju BiH, IGH institutom iz Zagreba, te GIT institutom iz Tuzle, organizira VII po redu Međunarodnu znanstveno stručnu konferenciju ''Sfera 2019:Tehnologija betona'' koja će se održati 26. i 27.03.2019. godine u Hotelu Hills u Sarajevu.
19.03.2019 09:23    Gospodarstvo / BiH   ​USAID osigurao 540.000 KM za biznise žena iz marginaliziranih grupa USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama u saradnji sa devet lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini osigurao je oko 540.000 KM za pružanje podrške u pokretanju i razvoju biznisa žena iz marginaliziranih grupa.
18.03.2019 13:09    Gospodarstvo / BiH   ​Hercegovačke vinarije izlažu na prestižnom sajmu vina i alkoholnih pića u Düsseldorfu Bosanskohercegovačke vinarije izložile su svoje proizvode na prestižnom sajmu vina i alkoholnih pića "Prowein 2019." koji je jučer otvoren u njemačkom Düsseldorfu.
17.03.2019 17:43    Gospodarstvo / BiH   Agrokor dominira tržištem flaširane vode u BiH: Kiseljak, Sensation, Jana, Jamnica... Agrokove tvrtke Sarajevski kiseljak i Jamnica dominiraju tržištem flaširanih voda na tržištu Bosne i Hercegovine, Coca-Cola je vodeća u gaziranim pićima, dok Nectar drži lidersku poziciju u prodaji sokova, pokazuje istraživanje analitičke kuće Euromonitor
17.03.2019 14:04    Gospodarstvo / BiH   Uspješna godina za Bosnalijek, prihodi porasli za 10 posto Prošla godina je bila izuzetno uspješna za najveću farmaceutsku tvrtku u Bosni i Hercegovini. Bosnalijek d.d. je u 2018. godini ostvario značajan rast prihoda i dobiti, čime je nastavljen pozitivan trend iz proteklih nekoliko godina.
15.03.2019 18:42    Gospodarstvo / BiH   Članice ‘Hercegovke’ uzgajaju ljekobilje i proizvode eterična ulja "Proizvodnja hrane ili ljekobilja po standardima organske proizvodnje mora naći svoje mjesto na tržištu i to je jednostavno budućnost", izjavila je Aleksandra Kravić koja je a grupom žena 2012. godine osnovala udruženje „Hercegovka“, čiji je cilj ohrabriti veće sudjelovanje žena u različitim procesima u Nevesinju i široj regiji. Aktivnosti koje su provodili, kako je dodala, vezane su za osnaživanje žene na selu i iz toga je krenulo i veće uključivanje u organiziranje poljoprivredne djelatnosti i stavljanje žene u centar pažnje u tom sektoru. Radili su zasad uzgoj lavande, zatim melise, a onda su nabavili opremu za preradu tih kultura. Surađivali su s međunarodnim i domaćim donatorima koji su prepoznali njihov trud, pa su onda od Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS dobili destilator za proizvodnju eteričnih ulja. "Zatim je došla na red i suradnju s USAID/Sweden FARMA II projektom kroz koju smo osigurali nabavku sušare. Time je zaokružen proces prerade kako zasada, tako i samoniklog bilja i šumskih plodova, te prerade četinara. Sve više žena se uključivalo u proces kako su naši kapaciteti rasli", dodala je Kravić. S obzirom da udruženje ne može samostalno izaći na tržište plasman robe vrše preko pojedinih tvrtki koje se bave eteričnim uljima i proizvodnjom ljekobilja. U sljedećem razdoblju pokreću i plasteničku proizvodnju rajčica nakon dobrih rezultata koje su napravili kroz pilot projekat vezano za sadnju i uzgoj ove kulture. Kada je riječ o suradnji s USAID/Sweden FARMA II projektom, Kravić naglašava potrebu razvoja prerade, jer se kroz ulaganje omogućava veća isplativost rada u poljoprivrednom sektoru. Napomenula je da im je USAID/Sweden FARMA II projekat kroz nabavku sušare puno pomogao da zaokruže proces i samostalno rade preradu.
15.03.2019 08:10    Gospodarstvo / BiH   ​Vlasnik Premier kladionice: Nismo poželjni jer ne punimo privatne džepove političkih moćnika Nakon što je Narodna skupština RS-a po hitnom postupku usvojila Zakon o igrama na sreću, vlasnik kladionice Premier Renato Korać izjavio je da nema nikakve sumnje u to da je novi zakon napravljen s ciljem da uništi kladionicu Premier.
14.03.2019 11:15    Gospodarstvo / BiH   ​Pad industrijske proizvodnje u BiH Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u siječnju je zabilježila pad od 2,2 posto u odnosu na prosinac prošle godine.
13.03.2019 15:44    Gospodarstvo / BiH   ​Hercegovački div investira 30 milijuna KM Kompanija Violeta proširuje postojeći pogon u Grudama za dodatnih 7.000 m2 i radovi se privode kraju. Plan je instalirati nove linije kako bi odgovorili potrebama tržišta i osigurali dovoljne količine za veliku serijsku proizvodnju.